Арматура для будівництва використовується насамперед для створення підвищеної міцності, здатності утримувати великі навантаження. Це потрібно і для приватного будинку, де виготовляють стрічковий фундамент і для спорудження стін промислової конструкції. Правильний підбір і використання арматури – запорука міцного, витривалого і стійкого навіть до великих навантажень, фундаменту. 

Різновиди арматури: швелери, двотаври, гнучка арматура та інші види

Для будівництва необхідні різні сорти арматури. Використовують для будівельних робіт практично весь асортимент арматурного сортового прокату:

з жорсткими профілями – це різноманітні швелери або двотаврові чи кутові конструкції;

гнучкі, або арматурний вид прокату;

стіки, каркаси, складені з тонких видів проволоки.

Всі різновиди арматури повинні мати клас міцності за держстандартами, які синхронізовані з європейськими рекомендаціями і становлять показник А240С чи А500С. Саме така міцність має бути вказана у техдокументації. Арматура, яка випускається з нижчими показниками може використовуватись для допоміжних функцій. Асортимент арматури для будівництва та промислового виробництва пропонує компанія КТ-Сталь, де можна придбати пруткову арматуру у діапазоні діаметрів від 8 до 40 мм. Перевага саме таких видів арматури у тому, що вони виготовляються зі сталі, яка легко зварюється будь-якими видами зварювальних технологій. Таким чином можна отримати матеріал, який можна монтувати у будь-яких умовах та здобути необхідний результат.

Підбираємо арматуру за напрямком використання

Найбільш ефективні способи поєднання арматури з іншими металевими елементами каркасів можна розділити на декілька напрямків.

Наприклад, гарячекатана арматура добре себе показує у значних навантаженнях. Вона в основному використовується у конструкціях де або заливається бетоном або заварюється в середині конструкцій чи буде мати додаткову поверхову обробку. Це пов'язано з тим, що її поверхня може мати гірше оброблену поверхню, хоча і кращі показники жорсткості. 

Холоднокатана арматура може використовуватись зазвичай для зовнішніх робіт, а також там, де потрібні менші навантаження. Її виготовлення повязане з застосуванням прокату після виплавлення, тобто геометрична форма такої арматури буде кращою, а от жорсткість – нижчою, ніж тієї, яка була оброблена у гарячому вигляді.

Ще дві значні відмінності є у пруткової гладенької та періодичної арматури. Форма їх перерізу відрізняється:

гладенька не має виступів на поверхні і схожа на звичайний пруток;

періодична – має ребра, які розташовані як вздовж, так і впоперек прутка.

Гладенька за поверхнею арматура застосовується для того, щоб якісно армувати монолітні великі обєкти – колони, звязки арматурних каркасів. Періодична арматура – має підвищену міцність внаслідок особливої форми, яка утворюється під час її обробки. Вона застосовується насамперед для армування фундаменту, поліпшення міцності найвідповідальніших елементів будинків та механізмів.

 

Меседжери та соціальні мережі

Режим роботи:

Пн-Пт: 8:00 - 17:00

Сб: 8:00 - 16:00

Адреса:

м. Київ - вул. Гарматна, 5

Телефон:

+380(57)728-03-34, +380(67)572-60-15

Офіційний сайт:

https://kt-stal.com.ua/

Контакти, фото-1